• Všetko najlepšie v novom roku

          • Milí rodičia, milí žiaci, milí kolegovia. Prajeme Vám a všetkým Vašim blízkym pokojné sviatky a v novom roku veľa zdravia, radosti z každého dňa, optimizmu, viery v seba, v priateľstvo, pevné rodinné vzťahy, vzájomnú dobroprajnosť doma aj v práci, spokojnosť a pohodu.

             

          • Mikulášsky sprievod

          • Mikuláš pri svojich tradičných pochôdzkach nevynechal ani našu školu. Už tradične sa o veselé prekvapenie postarali naši deviataci.

            Množstvo čertov a anjelov z mikulášskeho sprievodu navštívilo všetky triedy našej školy, nezabudli ani na našich najmenších škôlkarov. Návšteva sa tradične nezaobišla bez smiechu, hluku, dobrej nálady, básničiek a pesničiek. Poslušné aj menej poslušné deti odmenil Mikuláš sladkosťami.

          • Víťazstvo v okresnom kole Technickej olympiády

          • Okresné kolo Technickej olympiády (TO) sa konalo 29. 11. 2018 v priestoroch Strednej odbornej školy technickej v Petržalke. Za ZŠ s MŠ Milana Hodžu postúpili víťazi školského kola TO v dvoch kategóriách.  

            V kategórii B (žiaci 5., 6., 7. ročníkov)  nás vynikajúco reprezentoval Mateo Hernando zo 7.B triedy, ktorý sa po absolvovaní teoretickej a praktickej časti (výrobok: Vešiak na kľúče) stal víťazom v okrese Bratislava I a postúpil do krajského kola TO.

            V kategórii A (žiaci 8. a 9. ročníkov), ktorá je súťažou dvojíc, nás zastupovali Simon ŠinkovicMichal Vrba z 8.B. Obaja si veľmi dobre počínali v teoretickej aj praktickej časti . Ich výrobok rapkáč bol dokonca ohodnotený 55 bodmi z možných 60 a spolu s bodmi za teoretickú časť obsadili 1. miesto v okrese Bratislava I a postupujú do krajského kola súťaže TO.

          • Vynikajúce výsledky v súťaži iBobor

          • Aj tento rok sa naši žiaci zapojili do overenia svojich zručností a vedomostí v informatickej súťaži iBobor, ktorá sa okrem Slovenska koná vo viacerých krajinách a zúčastňuje sa na nej okolo 400 000 súťažiacich. Zo 124 účastníkov z našej školy vyriešilo úspešne svoje úlohy 43 žiakov.

            Najväčší úspech dosiahla žiačka V.A Terézia Černigová, ktorá získala plný počet bodov a tým sa zaradila medzi najlepších v kategórii Bobrík, keď obsadila 1. – 543. miesto.

            Ďalšie umiestnenie našich žiakov:

            Kategória Drobec (2. a 3. ročník) - 2 úspešní riešitelia

            Kategória Bobrík (4. a 5. ročník) - 18 úspešných riešiteľov

            Kategória Benjamín (6. a 7. ročník) - 10 úspešných riešiteľov

            Kategória Kadet (8. a 9. ročník) - 13 úspešných riešiteľov

          • Prehliadka protidrogového vlaku REVOLUTION TRAIN

          • Dňa 15. novembra sa naši ôsmaci a deviataci zúčastnili na prehliadke protidrogového vlaku REVOLUTION TRAIN v priestoroch Múzea dopravy.

            Ide o medzinárodný protidrogový preventívny projekt, ktorý má podobu vlaku. V jednotlivých vagónoch sa mohli žiaci zblízka a všetkými zmyslami, ale zároveň bezpečne, dozvedieť o nebezpečenstvách spojených s drogami. Multimediálna vlaková súprava zaujala zúčastnených interaktivitou a autentickým zobrazením tejto závažnej témy. Žiaci mohli vidieť, ako vyzerá drogový brloh, väzenská cela, alebo ako môže dopadnúť jazda autom pod vplyvom návykových látok.