• OZNAM

          • Dňa 1.6.2018 sa na 2. stupni našej školy skracujú vyučovacie hodiny na 30 minút. Žiaci absolvujú 6 vyučovacích hodín podľa platného piatkového rozvrhu. Vyučovanie sa začína o 8:00 a končí o 11:30, potom idú deti na obed a domov. 

          • Výchovný program s členmi organizácie muskulárnych dystrofikov (OMD)

          • Naša škola sa snaží o všestranný rozvoj osobností žiakov. Snažíme sa učiť ich tolerancii, spolupráci a vzájomnému rešpektu, aby lepšie zvládali situácie, ktoré si život pre nich nachystá. Preto sme k nám pozvali členov  Organizácie svalových dystrofikov (OMD), aby sme deťom ukázali, že zdolávať prekážky musia všetci, len niektorí to majú oveľa ťažšie, než zdraví ľudia. 

            Telocvičňa bola 27. 4. zaplnená do posledného miesta. Naši žiaci hosťom krátko predstavili našu školu a potom mali možnosť dozvedieť niečo viac o ochorení a prekážkach, na ktoré títo skvelí ľudia na vozíkoch počas svojho života narážajú. Pútavo porozprávali deťom o svojom každodennom živote, boli pripravení odpovedať na každú otázku, ktorú im naše deti položili. A otázok bolo neúrekom. Rôznych. Deti už pred týmto stretnutím nazreli do života ľudí na vozíkoch prostredníctvom 2 filmových dokumentov a oboznámili sa s problematikou na hodinách etiky a náboženstva. Na výtvarnej výchove kreslili obrázky s motívom kampane Belasý motýľ, ktorými vyzdobili steny telocvične. Ale teraz mali rovno pred sebou týchto obdivuhodných bojovníkov a mohli im klásť otázky. Zistili, že ľudia na vozíčkoch sú súčasťou našich životov, že sa rovnako vedia tešiť z úspechov aj neúspechov, že študujú, pracujú, športujú, tešia sa, trápia sa aj ľúbia ako všetci ostatní.  Dozvedeli sa, aká dôležitá je osobná asistencia a pomoc zdravých ľudí. A bezbariérovosť. Počas výchovného programu si žiaci osobne mohli vyskúšať, aké to je jazdiť na vozíčku a takisto zahrať si športovú disciplínu boccia, ktorá patrí medzi najobľúbenejšie hry u ľudí trpiacich týmto ochorením. Počas záverečného slova sme odovzdali za našu školu 100 € z vianočnej burzy a 415 €, spolu 515 € zo zbierky žiakov a učiteľov našej školy na kampaň Belasý motýľ s krásnym sloganom vaša pomoc - naše krídla. 

            Ďakujeme. 

          • Výborné výsledky Testovania 9-2018

          • Naši budúci absolventi boli v celoslovenskom testovaní žiakov 9. ročníka aj v tomto školskom roku mimoriadne úspešní. Na testovaní sa zúčastnilo 21 žiakov deviateho ročníka našej školy, testy preverili úroveň ich vedomostí v predmetoch slovenský jazyk a literatúra a matematika.

            Priemerná úspešnosť našich žiakov v predmete slovenský jazyk a literatúra bola 78,1%, čo je o 15,1% viac ako národný priemer.

            Priemerná úspešnosť našich žiakov v predmete matematika bola 80,0%, teda o 24,1% viac ako dosiahnutý národný priemer. 

            Gratulujeme!

          • Oznam

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ Milana Hodžu v Bratislave v súlade so zákonom 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov poskytuje žiakom z organizačných dôvodov dňa 7. mája 2018 (pondelok) riaditeľské voľno. Zároveň Vám oznamujeme, že v uvedený deň nebude v prevádzke ani ŠKD. 

            Mgr. Etela Hessová