• OZNAM - 2. stupeň ZŠ

          • Riaditeľka školy oznamuje, že dňa 21. 11. 2018 nebudú mať žiaci 6., 7., 8. a 9. ročníka vyučovanie z organizačných dôvodov (Testovanie 5). Na tento deň dostanú zvýšený rozsah samostatnej práce na domácu úlohu.

            Rodičov piatakov žiadame, aby v tento deň s plnou zodpovednosťou v záujme svojich detí zabezpečili včasný príchod detí do školy najneskôr o 7:40. Zabaľte im desiatu a pitie na prestávku medzi testovaním z matematiky a testovaním zo slovenského jazyka. Dohliadnite, aby mali so sebou aspoň 2 funkčné perá, ktoré píšu namodro. Nič iné pri testovaní nesmú používať.  Po ukončení testovania pôjdu na obed do školskej jedálne a domov. Harmonogram testovania a ďalšie informácie nájdete na stránke NÚCEM :

             http://www.nucem.sk/sk/testovanie_5

            Mgr. Etela Hessová

          • Scénické čítanie z knihy Ako sa Ela naučila vidieť neviditeľné

          • V piatok 16.11. 2018 našu školu navštívili spisovateľka Zuzana Lišková, autorka knihy Ako sa Ela naučila vidieť neviditeľné, Magdaléna Fazekašová z vydavateľstva Triopublishing a bábkoherečka Patrícia Sopkovičová, ktoré predstavili spomínanú knihu. Po bábkovom predstavení mali žiaci 1. a 2. ročníka možnosť opýtať sa autorky na všetko, čo ich v súvislosti s ňou zaujalo. Príjemné stretnutie vyvrcholilo autogramiádou a deti sa už nevedeli dočkať, ako si doma prečítajú všetko o Ele a jej neviditeľných škriatkoch z kníh, ktoré si kúpili.

          • Úspešná reprezentácia školy na šachovom turnaji

          • 15.11.2018 sa konal šachový turnaj základných škôl v rýchlom šachu - Okresné majstrovstvá obvodu Bratislava 1. Z tridsiatich šiestich zúčastnených chlapcov sa štyria naši žiaci umiestnili nasledovne: Alex Zoltán Janikovič na 4. mieste, Pavol Novák na 7. mieste, Jaroslav Novák na 8. mieste a Tomáš Novák na 10. mieste. Najmladší z bratov Novákovcov - Tomáš - postupuje ako neregistrovaný hráč do krajského kola. Chlapcom gratulujeme k peknému výsledku a prajeme ďalšie športové úspechy.

          • Informačné popoludnie - 2. stupeň

          • Vážení rodičia, dovoľujeme si Vám oznámiť, že dňa 14. 11. 2018 sa v čase od 16:30 do 18:00 uskutoční na 2. stupni našej školy informačné rodičovské združenie. Triednych učiteľov nájdete v ich kmeňových triedach, netriedni učitelia budú v zborovni.

          • Návšteva prírodovedného múzea vo Viedni

          • Naši štvrtáci navštívili prírodovedné múzeum vo Viedni. Prezreli si výstavu zoologickej zbierky, ktorá predstavuje svet živočíšnej ríše počnúc mikroorganizmami až po cicavce a  nachádzajú sa v nej aj ohrozené alebo už vyhynuté druhy. 

            Deti veľmi zaujalo aj mineralogicko-petrografické oddelenie s výstavou minerálov, drahokamov, rúd, kameňov a meteoritov a geologicko-paleontologická výstava, ktorá predstavuje skelety a preparáty pravekých zvierat, niektoré aj v ich životnej veľkosti. 

            Unikátom prehistorickej zbierky je praveká soška Willendorfskej venuše, stará 25-tisíc rokov. Zaujímavé sú takisto zbierky oddelenia antropológie, botaniky, archív histórie vedy a planetárium.

          • Návšteva u babičiek a deduškov

          • Október je mesiac, ktorý je venovaný starších ľuďom. 

            Aj my sa každý rok snažíme trošku spríjemniť chvíle našim starčekom a starenkám v DD na Podjavorinskej ulici, pre ktorých sme v rámci ŠKD pripravili krátky program. Spev, tanec, recitácia a krásne slová v prítomných vyvolali radosť a úsmev na tvárach. Deti boli obdarené veľkým potleskom a poďakovaním.

            A tak to má byť... Nesmieme na našich starkých zabúdať.

          • Svetový deň sporenia

          • Pri príležitosti Svetového dňa sporenia sa na Slovensku uskutočnil projekt vzdelávania detí o peniazoch. Našu školu navštívila lektorka finančného vzdelávania z VÚB, pani Hana Husenicová.

            Žiaci z II.A a II.B sa dozvedeli veľa informácií o histórii vzniku peňazí, rozprávali sa o platidlách, ktoré sa používajú v okolitých štátoch, zamýšľali sa nad tým, že peniaze si treba zarobiť a dobre rozmýšľať, na čo ich minieme. Priamo na besede si vyskúšali, že sporiť sa oplatí. Za aktivitu ich pani Husenicová odmenila milými darčekmi.

          • Príbeh hudby

          • V piatok 26. októbra sme sa spolu s našimi piatakmi prostredníctvom živého prenosu preniesli do koncertného štúdia SRo, aby sme prežili Príbeh hudby.

            Bratislavský spevácky zbor v spolupráci so Symfonickým orchestrom SRo a výbornými sólistami pripravili pre žiakov prierez dejinami hudby od jej počiatkov cez viaceré štýlové obdobia. Žiaci mohli počuť ukážky gregoriánskeho chorálu a 40-hlasného moteta. Organ oživil Bachove kompozície a orchester veľkolepo interpretoval Haydna či Bizeta. Žiakom sa najviac páčila ukážka Clapping music a pieseň Páslo dievča pávy, ktorú si spolu so zborom aj zaspievali. 

          • Návšteva planetária

          • Žiaci štvrtého ročníka v októbri absolvovali v rámci rozšírenia učiva o vesmíre exkurziu vo hvezdárni v Hurbanove. Je to jediná hvezdáreň na Slovensku, kde je digitálne planetárium. Softvér hvezdárne umožní prelet celou slnečnou sústavou, pozorovanie oblohy z ktorejkoľvek pozície vesmíru. Deti mohli pozorovať hviezdy nielen tak, ako je ich vidieť zo zeme, ale aj v priestore a čase. Dozvedeli sa veľa nových informácií a nadšení sa vrátili domov.

          • Týždeň zdravej výživy - Strašiačik stráži zdravé potraviny

          • V októbri sme v našom ŠKD mali viacero veľmi pekných akcií, ktoré pani vychovávateľky pripravili pre deti vo svojich oddeleniach.

            Veľmi vydarený bol projekt „Strašiačik stráži zdravé potraviny“. Deti si poobede pripravili chutné a vkusne dotvorené tanieriky zdravej výživy, plné ovocia a zeleniny. Okrem toho sme zorganizovali výstavku strašidielok na školskom dvore, ktorú detičky priebežne dotvárajú z rôznych jesenných plodov.

          • S OLO do ZOO

          • V minulom školskom roku sme sa zapojili do OLOMÁNIE, zberu plastov a papiera, ktorú pre žiakov bratislavských škôl organizuje spoločnosť OLO a.s.

            Usilovne separujeme odpadky v škole, mnohí nosia papier a plasty s pomocou rodičov aj z domu. Keďže sme splnili podmienky súťaže, v tomto školskom roku sa môžeme zúčastňovať zadarmo na sprievodných aktivitách.

            Jednou z nich bola návšteva ZOO. Zvieratká i Dinopark si boli pozrieť žiaci z I.B, II.A a II.B. A aké bolo vstupné? Každý priniesol zvieratkám jabĺčko či mrkvičku, ktorú odovzdal pracovníkom ZOO pri vstupe. Slniečko nám prialo, užili sme si príjemný deň a znova sme sa niečo nové naučili.

          • Európsky týždeň športu v ŠKD

          • Posledné septembrové dni sa deti v rámci ŠKD zapojili do Európskeho týždňa športu.

            Podujatie otvorili športovou hymnou a vlajkou nášho ŠKD, ktorú vyhotovili štvrtáci. V tomto týždni naše detičky športovali na školskom dvore podľa vopred pripraveného harmonogramu.

            Tretiaci a štvrtáci si zahrali vybíjanú a prehadzovanú, druháci súťažili v rôznych disciplínach a prváci mali zábavné popoludnie. V piatok sa uskutočnilo slávnostné vyhodnotenie a všetci zúčastnení dostali odmenu.

            Naše deti vedia, že šport utužuje zdravie, preto budeme v podobných aktivitách pokračovať.

          • Pasovanie prvákov - Cesta odvahy

          • 26.09.2018 boli naši prváčikovia pasovaní za platných členov ŠKD.

            Podmienkou bolo naučiť sa Sľub prváka a splniť určené športové disciplíny. Tie napokon všetci úspešne zvládli. A tak ich vítame medzi nami v ŠKD a prajeme im veľa úspechov v šk. r. 2018 /2019 .